DOBAVA NOVIH OONI PEČI KMALU!!

Nasveti za lastnike novih Kamado BONO žarov

Kupili ste svoj lastni Kamado BONO žar, ampak sedaj ne veste čisto točno kako zanj skrbeti? 

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri varni in učinkoviti uporabi vašega novega Kamado BONO žara. 

KAZALO

1. Z vsemi napravami za pripravo vroče hrane je potrebno ravnati previdno

Vroče je, vroče: Vedno imejte v mislih, da so žar, rešetke in oglje vroči. Z njimi ravnajte previdno in spoštljivo.

Premikanje z občutkom: Zaradi teže žara Kamado BONO je pri premikanju potrebna posebna previdnost. Izogibajte se postavitvi na vnetljive površine, saj toplota s keramične osnove lahko predstavlja nevarnost.

Otroci in žar: Zradi varnosti, nas se otroci ne igrajo blizu vročega žara. Redno preverjanje pritrdilnih elementov zagotavlja varnost in dolgo življenjsko dobo žara.

Vzdrževanje je ključ: Redno preverjanje kovinskih obročev in pritrdilnih elementov žara je bistveno. Pazite, da ne zategujete preveč, da ne poškodujete žara.

2. Ne dotikajte se, ne premikajte in ne dvigujte žara z vročim ogljem v notranjosti ali ko še ni ohlajen.

Ne pozabite na nevarnost poškodb zaradi kovinskih delov žara, zato z njegovimi montažnimi elementi, kovinskimi površinami, zračnimi odprtinami iz nerjavečega jekla itd. vedno ravnajte previdno.

Pri kurjenju oglja, uporabi vžigalic ali vžigalnika, peki na vročem oglju ali dotikanju vroče površine pazite na nevarnost požara.

3. Vaš žar bo imel rad samo naravno oglje v kosih

Vaš Kamado BONO žar je zasnovan za uporabo z naravnim kosovnim ogljem, kar omogoča optimalno vzdrževanje temperature za različne stile pečenja. Priporočamo izbiro visokokakovostnega naravnega kosovnega oglja, saj zagotavlja čisto in enakomerno gorenje.

Bodite pozorni pri izbiri oglja: mnogi oglji in briketi so izdelani iz lesnih odpadkov, kemičnih dodatkov in naftnih derivatov, ki niso primerni za pripravo hrane. Takšni materiali ne le, da vplivajo na okus vaše hrane, ampak tudi proizvajajo več pepela, kar lahko oteži kroženje zraka v vašem žaru. Uporaba kakovostnega oglja je ključna za doseganje in ohranjanje želene temperature skozi celoten proces pečenja.

4. Med peko na žaru naj bo pokrov vedno zaprt

Zaprt pokrov je ključ do uspeha pri pečenju na žaru. Boste presenečeni, kako enostavno lahko spečete popoln zrezek pri 330 °C, če le ohranite pokrov žara zaprt. Vaš Kamado BONO je zasnovan tako, da večino dela opravi sam, medtem ko vi ohranjate pokrov pravilno nameščen.

Med preverjanjem ali obračanjem hrane je pomembno, da pokrov čim prej znova zaprete, da ohranite konstantno temperaturo. Temperaturo žara lahko nato nadzirate s pomočjo zračnih odprtin. Če pustite pokrov odprt, se bo plamen povečal, temperatura narasla in hrana ne bo enakomerno pečena.

Pomembno je tudi, da nikoli ne pustite odprtega ognja brez nadzora. Ko odpirate vroč žar, to storite previdno in brez nenadnih gibov. Če je žar zelo vroč, večkrat nežno dvignite pokrov, da omogočite počasen in postopen vstop zraka. To preprečuje nenadne izbruhe plamena ali vročega zračnega toka, ki bi vas lahko opekli. Otrokom nikoli ne dovolite, da se dotikajo ali odpirajo vročega žara.

5. Za čiščenje notranjosti žara ne uporabljajte vode

Vaš žar Kamado BONO je inovativno zasnovan za enostavno čiščenje brez vode. Zaradi svojih poroznih sten žar ne absorbira tekočin, kar olajša njegovo vzdrževanje. Po vsaki uporabi preprosto zaprite pokrov in zračne odprtine. Tako bodo ostanki hrane in maščobe samodejno zgoreli.

Preden znova uporabite žar, rešetke temeljito očistite z namenskim čistilnim sredstvom in krtačo, ki sta posebej zasnovani za Kamado BONO. To zagotavlja, da bo vaš žar vedno pripravljen za pripravo popolnih jedi.

6. Gorečega oglja ne premikajte ali zamenjajte

Ogenj v vašem Kamado BONO žaru je zasnovan za učinkovito gorenje brez potrebe po dodatni pomoči. Ko enkrat prižgete žar, se oglje v njem vžge hkrati, kar zagotavlja enakomerno toploto. Zato med peko ni potrebno posegati v oglje. Rešetke za oglje KAMADO BONO so posebej oblikovane, da optimizirajo kroženje zraka in tako pomagajo ohranjati želeno temperaturo dlje časa.

7. Za gašenje ognja nikoli ne uporabljajte vode

Za gašenje ognja v vašem žaru nikoli ne uporabljajte vode. Ko končate s pečenjem, enostavno zaprite tako zgornje kot spodnje zračne odprtine. To bo ugasnilo plamen in omogočilo, da lahko preostanek oglja uporabite pri naslednji peki.

8. Notranjost žara kamado BONO zaščitite pred vlago

Poskrbite, da bo notranjost vašega Kamado BONO žara zaščitena pred vlago. Shranjujte ga na mestu, kjer ni izpostavljen dežju, in vedno poskrbite za zaščito notranjosti pred vodo. Ko žar ni v uporabi, ga pokrijte z vodoodpornim pokrovom. Uživate lahko v uporabi Kamado žara ne glede na vremenske razmere, vendar je pomembno, da notranjost ohranite suho. V hladnem vremenu lahko zamrznjena voda v žaru povzroči razpoke v keramičnih delih, zato za čiščenje notranjosti žara ne uporabljajte vode.

Vaš Kamado BONO žar vam bo hvaležen

V skrbni uporabi in vzdrževanju vašega Kamado BONO žara se skriva ključ do dolgoletnih kulinaričnih užitkov. Z upoštevanjem preprostih nasvetov za varno peko, pravilno gašenje ognja, zaščito pred vlago in pravilno čiščenje, bo vaš žar ostal zanesljiv partner v pripravi okusnih jedi. Ne glede na vreme ali priložnost, Kamado BONO žar prinaša edinstveno izkušnjo peke na prostem, ki združuje tradicijo z inovacijo.

Zato, ko boste naslednjič prižgali svoj žar, se spomnite, da vsak detajl šteje in da je vaša pozornost do njega tisto, kar bo vaše kulinarične mojstrovine povzdignilo na naslednjo raven. Uživajte v peki in raziskovanju novih okusov z vašim Kamado BONO žarom!

Za več informacij o Kamado BONO žarih vam priporočamo branje našega članka Kamado BONO: Žar za srce.

V kolikor pa vas zanimajo informacije o drugih prenosnih pica pečeh ali o šamotnih ploščah, pa vam priporočamo branje spodnjih člankov:

VIR:

Kontaktirajte nas
ilovepizza.si
Grobeljska cesta 2
1234 Mengeš
Pon
7-16h
Tor
7-18h
Sre
7-16h
Čet
7-18h
Pet
7-16h
Sob, Ned, prazniki
zaprto

I Love Pizza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.