Zunanja mera površine za peko: 27 cm x 27 cm
- Nastavljiva višina: 21 cm - 26 cm
- Oddaljenost od tal kurišča: 12 - 17 cm
Visoka temperatura v kurišču pa je idealna za pripravo pizz kot v pizzeriji. Enostavno sestavite svoj komplet PIZZA CASA in ga postavite v segreto kurišče. Ko se šamotna plošča segreje je vse pripravljeno za pripravo dobrot.
1. Montiranje nogic na osnovno konstrukcijo:
Nogice iz nerjavečega jekla privijačite na nosilno konstrukcijo za šamotno ploščo. Podolgovate luknjice v konstrukciji omogočajo neomejeno število možnosti fiksiranja nogic. Izberite čim širšo postavitev nogic saj je tako plošča najbolj stabilna. Spodnji del nogic mora biti na trdni in ravni podlagi (ne npr. na rešetki ali v fugi med elementi kurišča). Pred uporabo je potrebno PIZZA CASO postaviti v kurišče, preveriti stabilnost in zategniti matice pri nogicah, da so spoji med nogicami in ploščo trdni.
( Potrebno orodje: Ključ M17 )
2. Nastavljanje višine
Z nastavljanjem nogic se lahko spreminja tudi višina plošča oz. njena oddaljenost od dna kurišča. Manjša kot je oddaljenost, večja je vročina na plošči za peko.
3. Lopar za pizzo
Tri dele loparja je potrebno sestaviti. Lopar privijačite na ročaj, ki ga nato sestavite tako, da oba dela spojite s pomočjo kovinskega obroča.
4. Orodje za dvigovanje šamotne plošče
Izberete lahko dvigovanje z enim ali dvema lesenima ročajema. Priporočamo dvigovanje z dvema ročajema, saj je plošča dokaj težka. Ročaje fiksirajte z priloženimi vijaki.
5. Strgalo iz nerjavečega jekla z lesenim ročajem
Ročaj vstavite v nastavek na strgalu in privijačite s priloženimi vijaki.
S tem je Pizza Casa pripravljena na uporabo.