DOBAVA NOVIH OONI PEČI KMALU!!

5 trikov za pripravo pice, ki vas ponese v nebesa

5 trikov da bo vaša priprava pice popolna

Priprava pice, še posebno domače, je zadnje čase vedno bolj v porastu. Seveda, se temu ne čudimo. Vemo, da je domača pica zdaleč najboljša od vseh in se ne nobena druga ne more primerjati z njo. 

Doma pripravljena pica ponuja neomejene možnosti prilagajanja in ustvarjanja po lastnih kulinaričnih preferencah. Lahko se odločite za bogato, mehko in debelo testo, ki je obilno obloženo z vašimi najljubšimi sestavinami, ali pa za tanek in hrustljav krog užitka, ki zadovolji vašo željo po hrustljavosti. 

Prav ta svoboda izbire omogoča, da vsakič znova odkrijete popolno kombinacijo okusov, ki se najbolje poda vašemu okusu. 

Torej, kako pa doseči to popolnost priprave pice in da je spečena točno tako kot jo želite? 

Danes vam bomo razkrili 5 zlatih trikov, ki vam bodo pomagali pri ustvarjanju najboljše domače pice, ki bo vsakič znova presegla vaša pričakovanja.

KAZALO

1. Pripravite testo sobne temperature

Da bo priprava pice popolna je ključnega pomena, da začnemo z osnovo – testom, ki mora biti mehko in elastično, hkrati pa mora biti sobne temperature. Hladno testo namreč skriva svoje pasti; gluten v njem postane trdnejši, kar vodi do neprijetnih težav pri raztezanju. Testo, ki je bilo ure v hladilniku in se je sedaj nežno ogrelo do sobne temperature, pa se ponaša z veliko večjo mero prožnosti. To ne samo olajša oblikovanje testa v želeno obliko, ampak tudi zagotavlja, da bo vaša pica imela tisto popolno, ravno pravšnjo teksturo, ki jo iščemo.

2. Uporabite peki papir

Za tiste, ki svojo pico želijo dvigniti na višji nivo, je uporaba peki papirja na šamotni plošči pred peko pravi kulinarični trik. Peki papir namestite med šamotno ploščo in vaše skrbno pripravljeno testo, nato pa pico pečete prvih 8 do 10 minut. Po preteku teh minut, ko se testo nežno zapeče, previdno odstranite peki papir in nadaljujte s peko. Ta metoda ne samo zagotavlja, da bo vaša pica imela tisto sanjsko, hrustljavo dno, temveč tudi poudari globino okusov, ki se prepletajo v vašem testu. 

3. Uporabite šamotno ploščo

Ko gre za pripravo pice, ki se ponaša z izjemno okusnostjo in teksturo, je uporaba šamotne plošče namesto tradicionalnega pekača ključna odločitev. Šamotna plošča namreč igra pomembno vlogo pri preobrazbi testa v popolno hrustljavost. Zahvaljujoč njeni sposobnosti, da odstrani odvečno vlago iz testa, se spodnji del pice čudovito zapeče in ustvari neprimerljivo hrustljavo skorjo. Služi kot stabilizator temperature znotraj pečice, kar omogoča bolj enakomerno peko po celotni površini pice. Ta lastnost je še posebej pomembna pri peki večjega števila pic zapored, saj zagotavlja, da vsaka pica iz pečice pride prav tako popolna kot prva. 

4. Dodajte olje na skorjo

Nanos olja na skorjo pice predno jo damo v pečico je majhen, a izjemno pomemben korak, ki vaši pici podari tisto čudovito zlato-rjavkasto barvo in bogat okus, ki ga vsi cenimo. Pogosto se namreč zgodi, da kljub popolni hrustljavosti testa skorja ostane neizrazito bleda, kar pici odvzame tisti vizualni čar. Zato ne pozabite na ta preprost, a učinkovit trik z oljem. Ta ne le izboljša estetski videz pice, ampak tudi poudari njeno aromo in okus, zaradi česar bo vsak grižljaj še bolj mamljiv. Torej, preden vašo pico položite v pečico, nežno premažite skorjo z oljem in se pripravite na čudovite rezultate, ki sledijo.

5. Počakajte z dodajanjem sira

Za vse ljubitelje pice, ki sanjate o popolno stopljenem siru brez sledi porjavelosti, obstaja preprosta, a genialna metoda: vašo pico pričnite peči 7 minut preden ji dodate sir. Ta korak omogoča, da testo pridobi tisto želeno hrustljavost, medtem ko sir, dodan v kasnejši fazi peke, ohrani svojo nežno, kremasto teksturo brez da bi porjavel. Tako boste z nekaj preprostimi prilagoditvami pečenja dosegli harmonično ravnovesje med hrustljavim testom in nežno stopljenim sirom, ki se ravno prav razteza. 

Priprava pice, ki nikoli ne razočara!

Z upoštevanjem vseh naših zgornjih trikov, bo vaša priprava pice postala zdaleč najboljša.

Za bolj poglobljeno razumevanje, kako doseči tisto idealno hrustljavost skorje ali peko pice, vam priporočamo, da si preberete naš članek o uporabi šamotne plošče

Ne smemo pa pozabiti na pomembno vlogo, ki jo pri peki pice igra peč. Če ste navdušeni nad idejo, da bi svoje kulinarične veščine preizkusili z uporabo vrhunske peči, ki zagotavlja profesionalne rezultate doma ali pa na pikniku zunaj, imamo nekaj za vas. Naša ponudba prenosnih peči za pice predstavlja idealno izbiro za vsakega picopeka. Ne glede na to, ali iščete model, ki deluje na drva, plin ali elektriko, naši izdelki zagotavljajo enakomerno peko in tisto pristno aroma, ki jo lahko dosežete le z vrhunsko opremo.

Za tiste, ki ste pripravljeni raziskati nove dimenzije okusov in tekstur, vam predstavljamo našo ekskluzivno linijo prenosnih peči za pice, ki so bile zasnovane z mislijo na ljubitelje pice, ki ne pristajajo na kompromise, ko gre za kakovost in udobje. Odkrijte, kako lahko naše peči spremenijo vašo teraso ali vrt v pravo picarsko oazo.

Preverite našo ponubo:

OONI PICA PEČI
ALFA PICA PEČI
ZIO CIRO PICA PEČI
Kontaktirajte nas
ilovepizza.si
Grobeljska cesta 2
1234 Mengeš
Pon
7-16h
Tor
7-18h
Sre
7-16h
Čet
7-18h
Pet
7-16h
Sob, Ned, prazniki
zaprto

I Love Pizza © 2023 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.